Вчера, 21 септември, национална организация „Малки Български Хора“ официално се включи в кампанията на УЕФА #EqualGame. Самата кампания започна преди няколко дни и беше оповестена лично от президента на европейската футболна централа Александър Чеферин.

Участието започна с открита футболна тренировка на представители на „Малките Български Хора“ на Национална футболна база „Бояна“ от 14:00 часа. Тренировката беше ръководена от Емил Костадинов, член на Изпълкома на БФС и отговорник за детско-юношеския футбол, помощниците на националния селекционер Петър Хубчев – Георги Донков и Левон Апкарян, селекционера на младежите Антоний Здравков и скаута Георги Димитров-Джеки.

На събитието присъства и Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“, който дойде специално, за да засвидетелства уважението си към организацията ни.

След тренировката, в Амфитеатралната зала на БФС лекарят на националния отбор, д-р Бисер Бочев, член на „Медицинската комисия“ към УЕФА, изнесе кратка лекция за връзката между спорта и здравословния начин на живот при малките хора.

В бъдеще кампанията #EqualGame като Българският футболен съюз ще организира поредица от инициативи, с които да напомни на обществото, че България е сред страните, подписали Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Тя повелява за тяхното пълноценно включване в обществения ни живот, като за това трябва да се полагат грижи и да се проявяви социална отговорност.