Център по въпросите на малките хора в България

Центъра по въпросите на малките хора в България е единствения подобен център в Източна Европа и Балканския полуостров, третия след Бремен Германия и Хихон Испания, който предоставя комплекс от социални услуги за малките хора и техните близки. В центъра се предоставят социални услуги, психологическа подкрепа, рехабилитация, насочване към медицински специалисти, материална подкрепа и антиквариат за непотребни вещи. В специализираната библиотека може да се намери литература свързана с малките хора, тематични брошури посветени на формите на нисък ръст, здравословно движение и рехабилитация, периодите от живота на малките хора, малките хора и заобикалящата ги среда, спортът и малките хора и други издания. Може да получите информация за адаптирането на жилищната и работна среда, пътя който трябва да се измине малкия човек за да стане шофьор на автомобил. В центъра има изградена достъпна жилищна среда и център за временно настаняване на потребителите на услуги.

Дейностите в центъра за социална рехабилитация и интеграция на малките хора, ремонта и оборудването се реализират по проект “Равни шансове за малките хора в България“ финансиран по ОП “Развитие на човешките ресурси“.

Друга част от ремонтните дейности в сградата са реализирани с подкрепата на дарители сред които са: Хенкел България, Идеал Стандарт и Видима, Ригипс, Кнауф, Баумит, Инса ойл, Дунарит АД, завод “Найден Киров“ гр. Русе, Метавак ЕООД гр. Русе, Балканбит, D-Link, 10x ЕООД, ТМТ ЕЛКОМ, архитектите от ВБ студио Архитектура София, доброволци от Национална електрическа компания ЕАД и много други.

Контактна информация за центъра

Центъра по въпросите на малките хора в България е структура от дейността на сдружение Национална организация “Малки български хора“. Той се намира в град София на ул. “Св. Св. Кирил и Методий“ 78 и приема посетители с предварителна заявка всеки работен ден от 9.00 до 17.30 часа. Телефони за контакт 0879 06 46 46 и 02 832 41 53. Можете да се свържете с екипа на центъра и през онлайн платформата за консултации.