Малкото е красиво – неоспорима истина, особено когато хубави момичета с ръст под 1,45 м откриват седмицата на модата в Париж. Това е поредното противопоставяне на всеприетите стандарти за красота и още едно доказателство, че чудесните неща идват при нас в малки опаковки.

В следващите снимки ще видите малките модели, облечени в ослепителни булчински рокли пред възхитените погледи на зрителите. Това специално модно ревю се състои за четвърта поредна година, а разнообразните красиви дрехи са дело на френската дизайнерка Мириам Шалек.

Нашата организация „Малки български хора“ и България като цяло за втори път са представена на модно събитие от подобен род. Нашите момичета Нина Попова, Макси Станчева и Дани Петрова с хубостта и професионалното си поведение получиха заслужена повторна покана за участие.

Ежегодното Международно модно ревю за малки хора, чието начало е поставено през 2014 г., се завърна във френската столица. Една от целите му е да насочи общественото внимание и познание към хората с нисък ръст. Основоположник е френската дизайнерка Мириам Шалек. Веднъж тя станала свидетел как малка жена е трябвало да си търси подходящи за размера си дрехи в детския отдел на магазин за дрехи.

Шалек е юрист по образование, но също така е и дизайнер на ослепителни дантелени рокли за забележителни модели. Роклите са украсени с пайетаи и кристални елементи, а бижутата към тях са великолепни колиета и обеци.

Същността на ревюто е да насочи модата отвъд физическите критерии. То има за цел да създаде нова епоха и да утвърди ценностите на самоувереност, самоуважение и способности. Предишните издания на ревюто се състояха в Ню Йорк, Япония и Дубай.

Автор: Иван Стоянов