Вчера, 12.10.2017 г., президентът на Национална организация „Малки български хора“ инж. Светослав Чернев проведе среща с Петър Курумбашев – евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Повод за срещата е идеята на група организации на малките хора от Европа да основем европейска организация на малките хора, която да работи за развитието на организациите в Европа, за общи проекти и обмен на добри практики.

Г-н Курумбашев приветства идеята и пое ангажимент да спомогне за реализирането на проекта, да разговаря с колеги от европейската комисия и да намери съмишленици на идеята от други държави, които да спомогнат също за участието на организации на малките хора от техните страни. Г-н Чернев използва възможността да представи идейния проект за изграждане на център по въпросите на малките хора в България и да помоли за помощ г-н Курумбашев при разрешаването на проблема, свързан с предоставяне на искания от организацията сграден фонд, при което евродепутатът пое ангажимент да изпрати писмена препоръка до институциите от които зависи това.

В края на срещата г-н Петър Курумбашев се включи в кампанията, насочена към подкрепа на малките хора посветена на 25 октомври Световен ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст.