На 9 ноември се състоя Ден на отворените врати за малките хора, който беше организиран от ВМА – София. Една част от членовете на Национална организация „Малки български хора“ премина медицински прегледи при редица специалисти в поликлиниката на софийската болница.

От няколко години ВМА се грижи за здравето на хората с нисък ръст, които имат нужда от специализирани грижи в областта на ортопедията, неврохирургията, кардиологията и УНГ. В тази болница получаваме безотказна медицинска помощ, лечение и консултации. Тук е мястото да изкажем благодарности към медиците от поликлиниката, тъй като именно те са първите хора, с които разговаряме, когато някои от нашите членове имат медицински проблеми. След това организираме техните прегледи, изследвания и ако се наложи – безпрепятствено постъпване в болницата и последващо лечение.

Преди да започне същинската част на прегледите, нашите членовете се срещнаха с ръководството на болницата и получиха уверението, че винаги могат да разчитат на ВМА. Лично нашият президент инж. Чернев връчи наградата „Добро сърце“ на началника на академията полк. проф. Венцислав Мутафчийски. По този начин ние изразихме нашата благодарност за полаганите специални грижи.